Devlet Personel Başkanlığı resmi web sitesi aracılığı ile çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarına çok sayıda personel alınıyor. Üstelik bir çoğu KPSS şartsız veya 50 - 60 - 70 KPSS puanı gibi düşük KPSS puanı ile alım yapıyor. Dahadasıda var; bir çok ilanda eğitim şartı en az ilkokul mezunu olarak verilmiş. Sizler için derlediğimiz ilanlarda 2018 yılı Mayıs ayı için memur, personel ve askeri ilanlar gibi çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarına dair ilanlar mevcut.

İşte Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile başvuruları devam eden ve sizler için derlediğimiz o ilanlar;


BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Öncelikle adayların başvuru yapacakları ilan için ilgili pozisyonda görev yapmasına engel sağlık sorunu olmaması gerekmemektedir. Bir diğer başvuru koşulu ise 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesinde belirtilen genel şartları taşıyor olması gerekmekte.
Devlet Personel Başlanlığı'nda yayınlanan ilanlardan sözleşmeli er alımı için başvuru yapacak adaylarda aranan minimum eğitim şartı ilkokul mezunu şeklindeyken, diğer ilanlarda lise, önlisans ve lisans mezuniyeti gibi şartlar mevcut.
Yayımlanan ilanların bazılarında KPSS şartı olmaksızın alım yapılırken, bazı ilanlarda ise 50, 60 ve 70 gibi puanlar ile alım yapılıyor. Bazı ilanlarda ise KPSS puan sınırı aranmıyor.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Devlet Personel Başlanlığı resmi web sayfasında her ilan için farklı başvuru şekli mevcut. Bazı ilanlarda şahsen başvurmanız gerekirken, bazı ilanlara online başvuru yapmanız mümkün.
Başvurmak istediğiniz ilan için DPB resmi web sayfasından istediğiniz ilanın üzerine tıklayarak daha kapsamlı bilgi sahibi olabilir ve başvuru yapabilirsiniz.

DPB Kamu Personel Alım İlanları Sayfası: http://euygulama.dpb.gov.tr/dpb_web/menu/Ilan_Menu.aspx (adresi tarayıcınızın adres çubuğuna yapıştırıp ilerleyiniz.)