Birbirinden farklı kurumlara yapılacak farklı pozisyonlar için personel alımları birçok farklı kişi için iş kapısı olacağı biliniyor. Kamu kurum ve kuruluşları bünyesine yapılacak alımlarda adaylardan istenilen şartlardan en önemlisi istenilen özel ve genel başuru şartlarına uymaları gerekmektedir. KPSS şartı aranmadan yapılacak olan başvurularda, başvuru yapmayan adayların ellerini çabuk tutmaları gerekmektedir. Farklı kurumların bünyelerine yapılacak olan personel alımlarının başvuru şartları da farklı olduğundan haberimizi inceleyen adayların, başvuru yapmadan önce belirlenen alım şartlarını iyi okumaları gerekmektedir. 

Başvuru Şartları ve Detayları

Farklı kurumların bünyesine yapılacak olan personel alımlarında, adayların personel başvurusunda bulunulacak kurumlar  şu şekildedir; " Sosyal Hizmetler Kanunu üzerinden memur ataması, Serhat Kalkınma Ajansı, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı" bünyelerine personel alımı yapılacağı açıklandı.

Farklı kurumlar için belirlenen pozisyonlara yapılacak olan personel alımlarında adayların istenilen başvuru şartlarını karşılıyor olması gerekmektedir. Her kurum ve pozisyon için özel olarak başvuru şartı olsa da öncelikli olarak Kamu Kurumları için belirlenen genel başvuru şartlarını karşılıyor olmanız gerekmektedir. Kamu kurumları için istenilen başvuru şartları şu şekildedir; " T.C. vatandaşı olmak, 18 yaşından büyük olmak, kamu haklarından yararlanıyor olmak, adli sicil belgesinin temiz olması, uzun süreli çalışmaya engel olabilecek sağlık sorununun bulunmaması, erkek adaylar için askerlik probleminin olmaması" kamu kurumları tarafından istenilen başvuru şartlarındadır. Unutulmamalıdır ki genel başvuru şartları geçen adayların kendi kurum ve pozisyonları için özel başvuru şartları ile alakalı mülakata gireceği bilinmelidir. Personel başvuru yapılacak olan adayların, yapacakları oldukları kurumun resmi internet sitesinden başvurularını yapabilmektedir. Başvurular ile ilgili son başvuru tarihi 23.12.2019 (bugün) olarak bidirilmiştir.