İstanbul' da tüm sandıkların yeniden sayılması noktasında, YSK onay vermiş. 22 ilçede 57 sandık sayıldı ve süreç tamamlandı. Gece saatleri itibariyle Başakşehir' de bulunan 6 sandıkta sayıldı. Bu süreçte Çağlayan Adliyesi Seçim Kurulu' na getirilen tutanaklar, YSK' nın veri tabanına işleniyor. Maltepe, Pendik ve Avcılar' da oy sayımları 5 gündür devam ediyor. Maltepe' de oyların tamamı, Pendik ve Avcılar' da ise geçersiz oylar tekrar sayılıyor.

Geçersiz oylar Avcılar' da akşama kadar tamamlanacak. diğer noktalarda ise bu süreç biraz daha uzayacak. İl Seçim Kurulunda hareketliliğin söz konusu olduğundan söz etmek mümkünken, oy farkına ve bundan sonraki sürece değinelim. Şuanda iki aday arasında 14 bin oy fark var ve İmamoğlu önde gözüküyor. Sonucu etkileyecek bir tablo, buradan çıkmayacak gibi gözüküyor. Şuan gözler 3 ilçeye çevrilmiş durumda.

YSK Bugün Açıklama Yapacak - Mazbata Verilecek ve Süreç Başlayacak

YSK tarafından bugün yapılması beklenen açıklama sonrasında, Ekrem İmamoğlu' na mazbatasının verilmesi bekleniyor. Bugün olmazsa, yarına çözüme kavuşturulacağı ifade edilen ve tüm Türkiye' nin gündeminde olan Ekrem İmamoğlu' nun mazbatasının verilmesi sürecinin kamuoyuna duyurulması bekleniyor. YSK tarafından açıklamanın yapılmasıyla beraber aslında yeni bir süreç daha başlayacak ve Ekrem İmamoğlu' nun mazbatasının almasının ardından, AK Parti' nin seçim yenileme itirazları devreye girecek.

MAZBATA SONRASI 7 GÜNLÜK SÜREÇTE

Ekrem İmamoğlu' na mazbatanın verilmesinin ardından,  7 günlük süreç içerisinde, AK Parti yasal süre zarfında seçim yenileme itirazlarını gerçekleştirecek. Bu noktada ilçe genelinde seçimlerin yenilenmesi taleplerinin iletileceği kadar, Tüm İstanbul için seçimlerin tekrarlanması konusunda da düşünceler olduğu konuşuluyor. Elbette bu süreç, bugün açıklama yapması beklenen YSK' nın kararı sonrasında netlik kazanacak.