31 Mart 2019 tarihinde ülkemizde gerçekleştirilen belediye hizmetleri yerel yönetimler seçimleriyle alakalı olarak neredeyse 3 gündür oldukça önemli gelişmeler kamuoyuna yansıyor. Yürütülen seçim sürecinin ardından, sandıklar açıldı ve oylar sayıldı. Bazı bölgelerdeki sonuçlara ilişkin itirazların olabileceği düşünülüyordu ki tam olarak durum böyle oldu. Bazı yerlerde AK Parti adayları tarafından sonuçlara itiraz edileceği bilgisi paylaşılıyor. Yerel yönetim sonuçlarında bir yanlışlığın olabileceği yönünde ifadeler kullanıldı. Dün yapılan açıklamalarda bazı bölgelerde AK Parti' ye ait oyların başka adaylara yazıldığı, seçim sonuçlarını etkileyeceği düşünülen 319 bin geçersiz oyun inceleneceği yönünde ifadeler kullanılmıştı.

YSK' NIN AÇIKLAMA YAPMASI BEKLENİYORDU, O AÇIKLAMA GELDİ

Yerel seçimlere yönelik Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından bir açıklama yapılarak, resmi olmayan sonuçların partilere ulaştırılması, itirazların alınması ve itirazların yapılmadığı yerlerde mazbataların verilmesi gündemdeydi. YSK Başkanı Sadi Güven tarafından açıklama yapıldı ve seçim sonuçlarının partilerle paylaşıldığı, itiraz olmayan yerlerde mazbataların verileceği ifade edildi. YSK Başkanı Sadi Güven açıklamasında " Geçici sonuçlar siyasi partilerle paylaşıldı. İtiraz süreci devam ediyor. " ifadelerini kullandı.

ŞİMDİ NE OLACAK? İTİRAZ SÜRECİ GÜNDEMİ NASIL ETKİLEYECEK?

Bazı partilerin oylarının yanlış yazıldığı yönündeki itirazları değerlendirme sürecine alınacak, geçersiz olarak kabul edilen 319 bin oy yeniden incelenecek. Bu incelemelerin tamamlanmasının ardından eğer bir hata söz konusu olmuşsa, bu oylar ilgili partilere yeniden dağıtılacak. Sürecin tamamlanmasının ardından da oylar yeniden şekillenecek. Çok küçük farkların olduğu bölgelerde bu itirazların yapılacağı, sonuçların yeniden şekilleneceği düşünülüyor. Sürece yönelik gelişmeleri takip edip sizlere aktarıyor olacağız.