Son olarak 2018 yılında PTT 5 Bin personel alımı yaptı. Gişe personeli, dağıtıcı, uzman, avukat, gibi kadrolarda yapılan alımlarda KPSS şartı aranmadı. Adayların yoğun bir ilgi ile karşıladığı ptt alımlarının ardından 2019 yılında beklendiği gibi kpss'siz başvuru şartlarında bir alım gerçekleşmedi. Yapılan açıklamalarda personel alımları hakkındaki yönetmelik değişikliklerinden sonra alımların yapılacağı ifade edildi. 19 Kasım 2019 tarihinde İdari Hizmet Sözleşmeli Personel Hakkında Yönetmelik resmi gazetede açıklandı. Buna göre başvuru şartları da belli oldu.

BAŞVURU ŞARTLARI VE KPSS DETAYI;

2020 yılı ile birlikte açıklanması beklenen alımlar, İdari Hizmet Sözleşmeli Personel Hakkındaki yönetmeliğe göre yapılacak. Dördüncü bölümde istihdam başlığında Madde 8'de personel alımları KPSS sonuçlarına göre yapılan sınav sonucundan başarılı olanlardan veya PTT'nin ihtiyaç duyduğu alanlarda deneyimli personel istihdamı statüsünde alımların gerçekleştirilmesi gerektiği ifade edilmiştir. Yaş şartında adayların 36 yaşından gün almamış olmaları gerekli olacaktır. 

PTT İLANI SON GELİŞMELERİ;

PTT 2023 yılına kadar alım yapacağı ifade edilen kadro sayısı 55 Bin olarak açıklanmıştı. 2020 yılında adaylar tarafından yeni ilanların açıklanması bekleniyor. Bu alımların ne zaman açıklanacağı hakkında henüz bir resmi açıklama bulunmuyor. Diğer bir gelişme ise PTT Yönetim Kurulu Başkanı değişikliğinin olması ile yeni Yönetim Kurulu Başkanı tarafından yapılacak değerlendirmeler sonrasında personel istihdamı konusunda yeni bir stratejisi izlenebilir. Gelişmeler oldukça aktarmaya devam edeceğiz.

İŞİN OLSA