Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak sosyal medya üzerinden sağlık personellerini ilgilendiren bir açıklama yaptı.

YÖK Başkanı prof. Dr. M.A. Yekta Saraç ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak arasında bugün bir görüşme gerçekleştiği ve HMB Albayrak Üniversite hastanelerindeki sağlık çalışanlarına da ödenmesi konusunda sıcak baktığını ifade edildi.

YÖK İLE HMB ARASINDA GÖRÜŞME;

Bugün Yük Başkanı Saraç sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda Sağlık Bakanlığı hastanelerindeki kadro ve özlük hakları iyileştirmelerinin memnuniyet verici olduğunu ifade ederek, sağlık hizmetleri sunumunda göz ardı edilemeyecek durumda olan Üniversite Hastanelerindeki çalışanların sağlık çalışanları için geçerli olan eek ödemelerin yapılmasını istemişti.

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak ile YÖK Başkanı Saraç'ın görüşmelerinin olumlu geçmesini ardından Bakan Albayrak sonucu sosyal medya üzerinden açıkladı. 1.2 milyar Tl ek destek sağlanacağını ve üniversite hastanesi çalışanlarının performans ödemelerinin 3 ay boyunca tavan ücretten yatırtılacağını aktardı.

ÜNİVERSİTE ÇALIŞANLARINA NE KADAR ÖDEME YAPILACAK.

Konu ile ilgili Sendika yetkililerinden yapılan açıklamaya göre çalışanın eğitimi, kademe derece unvan gibi diğer etkenelr ebağlı olarak en az 900 Tl en fazla ise 1600 Tl ödeme yapılacak.