Yılbaşında bilindiği üzere 4 günlük sokağa çıkma yasağı getirilecek. Bu yasak ile beraber vatandaşın sokağa çıkması engellenecek ve virüsün eğlence ortamlarında hızla yayılmasının önüne geçilecek. Buna göre bazı vatandaşların şimdiden ev partileri düzenlemek istediği, arkadaşlarının evlerinde toplanma düşüncelerinin olduğu görülmektedir. Valilikler harekete geçiyor. Evlerde kalabalık toplanacaklara 3 bin 150 TL para cezası uygulanacak.

Kalabalık Ev Ziyaretleri Yasak

Korona virüs ile mücadele kapsamında hafta sonları sokağa çıkmak yasak ve hafta içi de akşam saat 21.00'dan sonra sokağa çıkmak yasaktır. Bununla beraber kalabalık ev ziyaretlerinin de yasaklandığı ve polis ekiplerinin 3.150 TL cezai işlem uygulamayabileceği belirtilmişti. Şimdi aynı konu yılbaşı içinde gündeme geldi.

Ceza Kesilecek

Valiliklerden konu ile ilgili uyarılar son dakika şeklinde paylaşılmaya devam ediyor. Vatandaşların evlerinde kalması, kalabalık ev ortamlarında bulunmaması gerektiği belirtilmektedir. Buna göre kendi haneleri dışında farklı yerlerde parti için toplananlar, ziyaret için toplananların tespiti dahilinde 3.150 TL'lik ceza ve ilave 392 TL ceza daha kesilmesi planlanmaktadır.

Salgın sürecinde olduğumuzdan dolayı Valilikler ile İl Hıfzıssıhha Kurulu birlikte çalışmakta ve ikametlerin izolasyonlarına dikkat etmektedir. Evlerinde izolasyonda olmaları gereken, Valilik kararlarına uymayan şahıslara ve hane sahiplerine para cezaları kesilmektedir. Vatandaşların para cezalarının kesilmemesi ve hem kendisinin hem de hane halkının sağlığını tehlike altına atmaması için evlerinde kalması gerekmektedir.