Yerli Otomobil TOGG'un muhteşem bir tanıtım organizasyonu sonrası görselleri tasarımı ve beklenen özellikleri ile adından çokça bahsedildi. Şimdiden otomobilin ön siparişleri için herkes sıraya girerken, ön sipariş verenlerin mutlu olacağı yer otomobil TOGG ilk kez yollara ne zaman çıkacağına dair çok önemli bir açıklama geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ukrayna’da bazı temaslarda bulunmak üzere Ukrayna-Türkiye Forumuna katıldı. Gündeme dair pek çok konuda önemli açıklamalar yapılırken, bu açıklamalardan bir tanesi de yerli otomobilin müşterilerine kavuşacağı tarih oldu.

TOGG YOLLARA NE ZAMAN ÇIKACAK?

Ekonomi alanlarında Türkiye'nin ataklarından bir tanesi savunma sanayi alanındaki ataklar, silahlı ve insansız hava araçları ile yerli otomobil konusunda açıklamalar geldi. . "Geleceğin teknolojisi ile elektrikli olarak üreteceğimiz bu otomobili inşallah 3 sene içerisinde müşterisi ile buluşturmayı planlıyoruz. Bunun yanında milli paralarla ticaret gibi ekonomimiz ve ticaretimiz üzerindeki kur baskısını ortadan kaldıracak çalışmalara da hız veriyoruz" dedi.

YERLİ OTOMOBİL FİYATI;

TOGG Ceosu olan Gürcan karakuş bu konuda önemli açıklamalar yaprı. Fabrikanın ilk kez temelleri Mayıs ayında atılacak. Otomobilin fiyatı ise beklenenden daha pahalı olacak. Karakuş tarafından yapılan açıklamaya göre fiyat aralığı 250 bin Tl ile 300 Bin Tl arasında olacak.  Ayrıca otomobilin C-SUV segmentinde yer alan otomobiller ile rekabet edebilir seviyede olacak. Kapasitenin yüzde 10’u ihracat için ayrıldı.