Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM tarafından alınan kararlar doğrultusunda aralıklarla torba yasalar çıkarılmakta ve bu yasalar ile köklü değişiklikler yapılmaktadır. Bilindiği üzere belediyelerin bazı yetkilerinin bakanlıklara devredilmesi ve bakanlıklar tarafından kontrol edilmesine yönelik açıklamalar yapılırken bu konu hakkında ilk kez adım atıldı. Buna göre belediyelerin elinde bulunan turizm yetkisinin bir bölümünün Turizm Bakanlığına verilmesi bekleniyor. Peki detayları nasıl olacak?

TURİZM BAKANLIĞINA DEVREDİLİYOR

Şu anda il sınırları içerisinde bulunan otellerin ruhsat ve izin işlemleri belediyeler tarafından yapılmakta ve belediyelerce kontrol edilmektedir. Buna göre il içerisinde bulunan ve yatak kapasitesi normalden fazla olan (net sayı belirtilecek) otellerin izin ve ruhsat işlemleri belediyeler ve il özel idarelerinden alınarak Turizm Bakanlığına devredilecek. Buna göre bu otellerin izinleri, ruhsat işlemleri ve kontrolleri artık belediyeler ya da il özel idareler tarafından yapılmayarak Turizm Bakanlığınca yapılacaktır.

PERSONEL ALIMINDA MUHTARLAR KARIŞMAYACAK

Şu anda iş verenler personel alımlarında ilgili personeli muhtarlar vasıtası ile İçişleri Bakanlığına bildirmek zorundadır. İş veren - muhtar ve İçişleri Bakanlığı arasındaki süreci daha hızlandırmak ve personelin işe daha çabuk başlamasını sağlamak adına muhtarların da aradan çekilmesine karar verildi. Artık iş verenler personel alımı yapmak istediklerinde muhtar ile görüşmeden direkt olarak İçişleri Bakanlığı ile görüşebilecek.