Geçtiğimiz günlerde yeni polis alımlarının yapılacağını ve alımların Ağustos ile Eylül gibi yayınlanacağını belirten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamalarından sonra polis memuru adaylarının talepleri de ortaya çıktı. Polis memuru olmak isteyen adayların taleplerini haberimizde derledik.

KPSS SINIRI DÜŞÜRÜLSÜN TALEBİ!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından verilen kamu personeli seçme sınavı ( KPSS ) puanı düşürülebilir açıklamalarından sonra erkek adaylarda kpss puanlarının düşmesini talep etmektedir. Ancak puan şartının düşme söz konusu erkek adayları ilgilendirmemekle birlikte yeni erkek polis alımlarında bu şart ileride düşer mi bilinmiyor.

YAŞ ŞARTI ESNETİLSİN TALEBİ!

Yeni polis alımlarından yararlanmak isteyen bir çok aday polis alımında yaş şartının esnetilmesi taraftarı ancak bu konu ile ilgili de bir düzenleme şuanda yoktur. Yaş şartının 32 olmasını isteyen bir çok aday bulunmaktadır. 

SOYLU'NUN AÇIKLAMALARI!

Önceki günlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, POMEM alımına ilişkin bilgilerin yanı sıra polis özel harekat alımları hakkında da bilgi verdi. Öncelik POMEM hakkındaki bilgisine değinirsek; Ağustos sonu Eylül başı gibi yeni polis alımı için ilana çıkılacağını belirtti ancak tam tarih vermedi. Polis özel harekat alımları hakkında ise yaptığı açıklamalar şu şekilde; yeni pöh alımlarını içeriden yapmayı düşündüklerini ancak çok gerek olursa dışarından alımların sağlanacağını belirtti. Pöh olmak isteyen adaylara ise polislik sınavlarına katılıp kazansınlar bilgisini verdi.

Editör: TE Bilisim