İçişleri Bakanlığına Bağlı Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Memuru istihdamında 2018 yılı POMEM, PMYO, PÖH ve PAEM alımları için adaylar heyecanlı bir bekleyiş içerisinde. İşin olsa ekibi olarak ziyaretçilerimize pek çok alımlara ilişkin yaşanan gelişmeleri aktararak, ziyaretçilerimizin taleplerini de gündeme getirdik. 2018 yılında polis alımlarında yapılacak alımlara ilişkin gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz. Yeni dönem polis alımlarına ilişkin önemli bir gelişme yaşandı. Buna göre Resmi gazete yayımlanan Emniyet Genel Müdürlüğü Bünyesinde Doğrudan Merkeze Bağlı Taşra Teşkilatı Olarak, Çankırı İlinde Çankırı Özel Harekat Polis Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Bu Müdürlüğe Bağlı Olarak (4) Adet Şube Müdürlüğü Kurulması Hakkında Karar yürürlüğe girdi. Diğer ise Emniyet Genel Müdürlüğünün Taşra Teşkilatında Düzenleme Yapılması Hakkında Karar yayımlandı.

2018 VE 2019 ÖZEL HAREKAT POLİS ALIMLARI

Milyonlarca polis adayının Emniyet Genel Müdürlüğü polis özel harekat alımları için duyuru yapılmasını beklemekte. Diğer yandan 2018 ve 2019 yılı özel harekat alımlarında alım yapılacak sayısı arttıracak gelişmeye göre Bakanlar Kurulu kararına göre Çankırı ilinde Polis Özel harekât Polis Eğitim merkezi kurulacak. Eğitim merkezine bağlı olarak ta 4 şube müdürlüğü kurularak, polis özel harekât polis adaylarının eğitimine açılacak. Daha fazla polis adayının eğitimi yapılacağı için PÖH alımlarının yeni dönemlerde sayısının fazla olması beklenmekte.

YENİ AÇILAN PÖH EĞİTİM MERKEZLERİ

Trabzon, Malatya, İzmir, Konya illerinde de Özel Harekat müdürlükleri kuruldu. Bakanlar Kurulu kararına göre Diyarbakır, Batman, Erzurum, Van illerindeki özel harekat eğitim merkezleri ise kapatıldı. çankırı Polis Harekat Eğitim merkezi açıldı.