Türkiye bilindiği üzere tüm dünya geneli geçerli olan çipli kimlik kartlarına geçti. Buna göre milyonlarca vatandaş yeni ehliyet ile yeni kimlik başvurularını gerçekleştirdi ve ödemesini yapan kişilerin ev adresine yeni ehliyet ya da yeni kimlik gönderimleri sağlanıyor.

Halen yeni ehliyet ile yeni kimlik başvuruları devam ederken E- Nüfus Sendikası Genel Başkanı Ali Kart tarafından önemli bir açıklama yapıldı ve yeni ehliyet ile yeni kimlik alacak adaylara uyarı mesajı gönderdi. Buna göre başvuru adresleri değişiyor. Peki detaylar nedir?

NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜNE DEVREDİLİYOR

Hali hazırda çipli yeni kimlik kartını almak isteyenler bilindiği üzere Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ile görüşme yapmaktaydı ancak yeni ehliyetler halen Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından verilmekteydi. İçişleri Bakanlığı konuya el attı ve bazı düzenlemeler gerçekleştirdi.

Buna göre yeni çipli kimlik kartın yanı sıra artık yeni ehliyetlerde Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünde verilecektir. 2 Nisan 2018 tarihi itibari ile yeni düzenlemelerin yapılacağı açıklanmış olup E- Nüfus Sendikası Genel Başkanı Ali Kart bu uygulamaya pilot uygulama sistemi ile geçişin yapılması gerektiği ve bazı bölgelerde nüfus memuru sayısı az olduğu için başvuruların yetişmeyeceği konusunda açıklama yaptı.