Ülkemizde geceleri mahallelilerin rahat ve huzurlu bir şekilde yaşayabilmeleri için İçişleri Bakanlığı kamuya yeniden bekçi kadrolarını getirdi ve çok sayıda atamalar yapılmaya başlandı. Geçtiğimiz sene 7 bin civarı bekçi alımı yapıldı ve yine geçtiğimiz haftalarda 7 bin kişilik bekçi alımı başvuruları kabul edildi sonuçlarda açıklandı.

Polis Özel Harekat PÖH personellerince eğitim görmekte olan bekçiler eğitimleri tamamlandıkça yeminlerini etmekte ve Türkiye'nin dört bir yanına dağılarak geceleri mahallelerin huzurunu sağlamak için görev yapıyor. Öte yandan bekçi alımı ilanını kaçıran pek çok vatandaş yeni dönem bekçi alımlarının ne zaman yapılacağına da büyük bir merakla takip ediyor.

YENİ BEKÇİ ALIMLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

İçişleri Bakanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde 7 bin bekçi alımları sonuçları açıklandı peki yeni dönem bekçi alımları ne zaman olacak? Öyle ki bekçilerin alımları, mülakatları, sınavları ve eğitimleri bir yandan devam ederken bir yandan da açılan kontenjanlara göre bekçi alımları yapılacak ancak şu an hem eğitimi devam eden hemde mülakata girecek olan çok sayıda bekçi adayı bulunmaktadır.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İçişleri Bakanı Süleyman Soyluya verdiği talimat ile yeni dönem bekçi alımlarının devam edeceği biliniyor ancak çok kısa sürede yeni alım ilanlarının yayımlanması beklenmiyor. Öyle ki en azından 7 bin kişilik bekçi alımlarının mülakatları ve sağlık kontrollerinin tamamlanması üzerinden biraz süre geçmesi ve ardından yeni ilanların yayımlanabileceği ön görülüyor. Yeni dönem bekçi alımı ilanları yayımlandıkça sizleri konu hakkında bilgilendireceğiz.

İlan Yayımlandığında Haberdar Olmak İster Misiniz?
Anlık Bildirim Mobil Uygulama: İşin Olsa Mobil Uygulaması (Android - iOS)

Editör: TE Bilisim