Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gündeme ilişkin pek çok konuda önemli açıklamalar yaptı.

CNN ve Kanal D televizyon programlarına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gündeme ilişkin soruları cevaplandırdı ve son günlerde yapılan çalışmaların ardından yasallaşması beklenen askerlik düzenlemesine ilişkin verdiği cevabı işin olsa okuyucularına paylaşıyoruz.

KALICI BDELLİ ASKERLİK VE YENİ ASKERLİK DÜZENLEMESİ

Lise mezunları için 6+6 askerlik uygulaması getirilecek. Bir aylık temel eğitim ardından 5 aylık hizmet birliğinde askerlik devam edecek. İsteyenler kalan altı ayda maaşlı olarak devam edebilecekler. Dileyenler ise 12 ay süre sonunda sözleşmeli er statüsünde görev yapabilecekler. Yurt dışı dövizli askerlik devam edecek. Ön lisans mezunları için 12 aylık yedek subaylık uygulaması getirilecek. Tüm bu açıklanan askerlik düzenlemesinin ne zaman hayata geçirileceği konusunda adaylar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu konudaki ifadelerine çevrilmişti. Askerlik düzenlemesinin seçim öncesinde mi yoksa seçim sonrasında mı hayata geçici hakkında bir resmi açıklama geldi.

ASKERLİK DÜZENLEMESİ SEÇİM SONRASINA MI KALACAK?

TBMM'de yapılacak Meclis Başkanlığı seçimlerinin gerçekleşeceği belirtildi. Kalıcı bedelli askerlik ile askerlik düzenlemesinin TBMM'de görüşülmesi içinin seçim sonrası olacağı ifade edildi. "Yarın Meclis Başkanlığı seçimi var. Seçimden önce yeni askerlik sistemi ile ilgili bir düzenleme olması zor görünüyor. Yeni askerlik sistemi seçimden sonraya kaldı. " denildi.

Gelişmeler olduğunda aktarmaya devam edeceği. Bizi sosyal medya siteleri üzerinden bizi takip edebilir ve İşin Olsa Mobil Uygulaması indirerek bildirim alarak haberdar olabilirsiniz.

Instagram Hesabı

Facebook Grubu 

Android Uygulama 

İOS Uygulama 

İŞİN OLSA