Ülkemizde yaşlılık maaşı 65 yaşını doldurmuş, güçsüz ve kimsesiz kişilere üç aydan üç aya olmak üzere 797 lira maaş verilmektedir. Şu anda Türkiye'de 65 yaşını doldurmuş 618 bin 162 kişiye yaşlılık maaşı verilmektedir. Yaşlılık maaşı veren adaylara müjdeli haber geldi.

Buna göre ülkemizde 618 bin 162 kişiye yaşlılık maaşı verilmekte olup üç aydan üç aya bu kişilere toplam 797 liralık maaş verilmektedir. Bu maaş tutarına toplam yüzde yüze yakın zam yapılması bekleniyor. Peki yapılacak olan son zamlar ile yaşlılık aylığının yeni rakamı ne kadar olacak?

YAŞLILIK MAAŞI NE KADAR OLACAK?

65 yaşını doldurmuş güçsüz ve kimsesiz kişilere üç ayda bir verilmekte olan 797 liralık yaşlılık maaşına yüzde yüze yakın zam geliyor. Buna göre yapılacak olan zamlar ile yaşlılara bin 500 lira maaş verilecek. Eğer tutar 797 liradan bin 500 liraya çıkartılırsa neredeyse yüzde yüze yakın zam yapılmış olunacak.

65 yaş aylığı, bu yaşı doldurmuş, hiçbir sosyal güvencesi bulunmayan ve yapılacak incelemede muhtaç olduğu belirlenen Türk vatandaşlarına verilmektedir. Sosyal güvencesi olan ya da yalnız olmayan kişilere yaşlılık aylığı verilmemektedir. 618 bin 162 kişiye senede dört defa maaş verilmektedir.