Ücretsiz mesajlaşma ve görüntülü, sesli konuşma özelliğine sahip olan WhatsApp gelen her güncelleme ile daha yeni özelliklere sahip olmaya devam ediyor. Bilindiği üzere son güncellemeler ile WhatsApp'a görüntülü konuşma, hikayeler gibi pek çok özellik geldi.

WhatsApp giderek gelişiyor ancak uygulamanın tam anlamı ile geliştirilebilmesi ve tüm telefonlarda uygulamanın gelişmiş halinin bulunabilmesi ile alınmış olan karar doğrultusunda WhatsApp Haziran 2017'de belirlenmiş olan telefonlardan kaldırılacak. İşte WhatsApp desteklemeyecek telefonlar listesi.

WHATSAPP DESTEKLEMEYECEK TELEFONLAR

Windows İşletim Sistemi

BlackBery OS, 
BlazkBery 10, 
Nokia S40

Android İşletim Sistemi

Android 2.1 ve 2,2 ve daha gerisi işletim sistemine sahip tüm telefonlar.

iOS İşletim Sistemi

iPohone 3GS
iOS 6 ve altı tüm işletim sistemleri

Eğer sizin de telefon modeliniz ya da telefonunuzun işletim sistemi yukarı da belirtilmiş olan işletim sistemlerinde ya da altındaysa Haziran 2017'den itibaren WhatsApp'ı kullanamayacaksınız. İşletim sisteminizi güncellemek için telefonunuzun ayarlar bölümüne gelerek cihazınıza güncellemenin gelip gelmediğini kontrol ediniz. Telefonunuza güncelleme geldiyse güncellemeyi yapabilir ve WhatsApp'ı kullanabilirsiniz.

Ancak telefon modeliniz yukarıda ki telefonlardan bir tanesi ve işletim sistemleriniz de yine yukarıdakilerden bir tanesi ise malesef Haziran 2017'den sonra WhatsApp kullanımınız kapatılacaktır. Kullanabilmek için yeni bir telefon almanıza gerekmektedir.