Dünya geleninde 1.5 milyar kişi tarafından kullanılmakta olan popüler mesajlaşma ve konuşma uygulaması olan WhatsApp bilindiği üzere yıllar önce ücretliydi fakat sonrasında Facebook tarafından satın alması ile beraber uygulama ücretsiz hale geldi ve gelen güncellemelerden sonra büyümeye devam etti. Uzun süredir WhatsApp'a reklam gelmesi bekleniyordu. İlk değişim WhatsApp Business hesapları ile başladı ve yeni internete sızan bir görsel ile WhatsApp'ın durum bölümünde reklamların yayımlanacağı öğrenildi.

WHATSAPP'A REKLAM GELİYOR!

Yurt dışı kaynaklı olarak ortaya sızan bir fotoğrafta WhatsApp kullanıcısının uygulama içerisinde reklam gördüğü öğrenildi. İlgili reklam durum bölümünde olduğu görüldü. Buna göre Facebook'un sahibi olduğu Instagram'da da benzer bir durum mevcuttur. Instagram'da durumları izlerken iki ya da üç story'de bir karşımıza sürekli reklamlar çıkmaya devam ediyor. İşte şimdi aynı durum WhatsApp içinde geçerli olacak.

WhatsApp'a reklamların gelmesi ile durum bölümünde bu reklamların tıklanabilir mi olacağı yoksa storyler arasında gezerken tıpkı Instagram gibi karşımıza mı çıkacak henüz bilinmiyor ancak çok geçmeden kısa bir süre içerisinde WhatsApp'ın durumlar bölümüne kesin olarak reklamların geleceği biliniyor. Reklam veren paneli hazırlandıktan sonra belki durumlar bölümümüze mahalledeki esnaf dahi bölgesel reklam vererek bizlere ulaşabilir durumda olacaktır.