Türkiye'nin günlük koronavirüs vaka tablosu açıklanmaya devam ediyor. Bu kapsamda 9 Temmuz 2020 tarihli vakalara göre 50103 test yapılırken bu testlerden test sonucu pozitif çıkan kişi sayısı 1024 olarak açıklanmıştır. Bugün Türkiye genelinde koronavirüs nedeni ile vefat eden hasta sayısı 18 olarak ilan edilmiştir. 9 Temmuz 2020 tarihinde iyileşen hasta sayısı rakamı 2879 olarak açıklandı. Türkiye'nin günlük vakalarının yanı sıra toplamda ne kadar vaka yaşandığı belli oldu. Bu rakam 209 bin 962 olarak açılandı. İl bazında bazı illerde valilikler tarafından ve kaymakamlıklar tarafından vakaların seyrine göre uyarılar yapılmaya devam ediyor.

ASKER UĞURLAMALARI YASAKLANDI!

Bilindiği gibi sosyal mesafe kuralının hiçe sayıldığı ve bu yüzden vakalarda artış yaşandığı toplu organizasyonların iptaline yönelik bazı önemli kararlar alınarak bu kararların uyulması konusunda sıkı denetimler yapılmaktadır. İlk olarak İstanbul ilinde başlatılan asker uğurlamalarında sadece 1. derece yakınları tarafından yapılması ve toplu uğurlamaları yasaklanması kararının ardından Türkiye genelinde 15'e yakın ilde pandemi Kurulu tarafından karar alınarak asker uğurlamaları yasaklandı. Asker adaylarına taahhüt imza atılarak buralarda herhangi bir toplu organizasyon yapılmayacağı konusunda önemli kuralların imza atıldığı ve bu kurallara uymayanların idari para cezalarının yanı sıra adli işlemlerin başlatılması kararlaştırıldı ve bunların sıkı kurallara bağlanarak denetimlerin devam edeceği ifade ediliyor.

VALİDEN UYARI! VAKA SAYISI TEHLİKELİ BOYUTLARA ULAŞTI!

Diğer yandan Gaziantep Valisi Davut Gül il genelinde kovid-19 vakalarının tehlikeli boyutlara geldiğini uyardı. sosyal medya üzerinden yaptığı uyarıda vaka artışlarının bazı kuralları hayata geçirmek adına önemli kararlar alma zorunluluğu olduğu ifade edildi. Bu yüzden maskeyi normal şartlarda kullanma kurallarına göre takılması gerektiği burnumuzu ve ağzımızı kapatılacak şekilde takılması istenildi ve mutlaka sosyal mesafe kurallarına uymak zorunda olduğunu ifade edildi.

İŞİN OLSA