Koronavirüs'ün yayılımın önüne geçilmesi için 20 yaş altına ve 65 yaş üstü vatandaşlara sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başlandı. 8 Nisan 2020 tarihi itibari ile 45 ilde ve 2 ilçede 6 belediyede karantina uygulaması devam ediyor. Bazı tedavilerde ise hastaların mutlaka doktorun fiziki olarak tedavi etmesine gerek olmayan durumlar için yeni bir sistem geliştirildi. Kocaeli Üniversitesi tarafından yapılan uygulamanın detayları şu şekilde;

ONLİNE TEDAVİ BAŞLADI;

Kocaeli Üniversitesi internet polikliniği hizmete girdi. Doktorlar hastalarla online olarak görüşerek muayene yapmaya başladı. Koronavirüs salgını nedeniyle sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor. Kocaeli üniversitesi diyabet gibi bazı hastalıklar için internet polikliniğinde hastalar muayene olmaya başladı. Psikiyatri, aile hekimliği gibi polikliniklerinde Whatsapp üzerinden tedavisi uzaktan yapılıyor. Eğer uzaktan tedavisinde mümkün olmayan bir tedavi yapacak hastanın kendisinin hastane gelmesi söyleniyor.

Ayrıca bazı teknoloji firmaları da Medibook projesi geliştirdiğini duyurdu. Hastaneye gidemeyen kronik hastalar e-sağlık platformu üzerinden tedavi yapılabileceği ifade ediliyor. Diğer yandan Medibook kurucu olan Bülent Bingül ise Covid-19 süresince uygulamanın tüm hekimlere ücretsiz olarak hizmet vermeye hazır olduklarını aktardı.