Türkiye bilindiği üzere deprem kuşağında bulunan bir ülkedir. Geçtiğimiz senelere oran ile özellikle 2020 senesinde depremlerin büyüklüğü bir hayli artmış seviyededir. Önceleri ülke genelinde 3, 4 civarında ki büyüklüklere alışılmışken şu aralar 5 büyüklüğünde 6 büyüklüğünde depremler ile sallanmaktadır. Buna göre uzmanlar uyardı. Türkiye'de 7.8 büyüklüğünde deprem bekleniyor. Depremin olması beklenen tarih ve şehirler duyuruldu. Hangi bölgeler bu büyük depremden etkilenecektir? Deprem hangi şehirlerde etkili olacak?

7.8 Büyüklüğünde Deprem Nerelerde Olacak?

Deprem uzmanı tarafından yapılan açıklama ile ülkemizde olması beklenen olası depremin 7.8 olabileceğinin düşünüldüğü belirtilirken bu depremin Gemlik'te beklendiğini söyledi. Ardından sırası ile Kocaeli şehrinde 7.4 ve İstanbul'da ise 7.2 büyüklüğünde depremlerin olabileceği uyarısı verildi. Özellikle Marmara Bölgesinde yaşayanların dikkatli olması gerekmekte olup Marmara'dan başlayan Kuzey Anadolu'dan geçen ve Doğu Bölgelerinde toplanan oradan ise Hatay'a kadar ulaşan Anadolu Fay Hattındaki şehirlerin de dikkat etmesi gerekiyor.

Deprem Ne Zaman Olacak?

Prof. Dr. Ahmet Ercan tarafından yapılan resmi açıklama da Türkiye'de 7.8 büyüklüğünde depremin olmasının beklendiği belirtildi. Olası tarih olarak ise 2045 yılı verildi. Buna göre tarihte eksi artı 10 yıl değişimler olabilir. Yani 7.8 büyüklüğünde deprem 2035 yılında da meydana gelebilir. Süre yaklaşıkça deprem uzmanları konuyu daha da iyi araştıracaktır.

Bilindiği üzere İzmir depremini Türkiye 6.6 büyüklüğünde ölçmüştü. Ancak Google depremin büyüklüğünün 7.0 olarak ölçtü ve Avrupa'ya 7.0 büyüklüğünde deprem olduğuna yönelik anlık haber geçti.