Türkiye bilindiği üzere hem yurt içi hemde yurt dışı seferlerini giderek artırmakta olan ülkeler arasında yer almakta olup İstanbul'da inşaatı devam eden üçüncü havalimanı ile sıklıkla gündeme gelmeye devam ediyor. İstanbul'da yapılacak olan üçüncü havalimanı bilindiği üzere istihdam konusunda da Türkiye'ye oldukça faydalı olacaktır.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından yapılan açıklama da üçüncü havalimanı hakkında oldukça önemli bilgiler verildi. Buna göre İstanbul'da halen yapımı hızlı bir şekilde devam etmekte olan üçüncü havalimanı 29 Ekim 2018'de açılacak. Açıldığı günden itibaren Türkiye'nin istihdam konusuna da büyük fayda sağlayacak.

TOPLAM 225 BİN KİŞİYE İŞ İMKANI

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından yapılan açıklama da ilk aşama da toplam 100 bin kişiye iş imkanı verileceği belirtilirken toplamda ise 225 bin kişiye istihdamın sağlanacağı vurgulandı. İstanbul'da yapımı devam eden üçüncü havalimanı devasa büyüklükte olacak.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan şu ana kadar yapımı devam eden üçüncü havalimanının yüzde 80'inin tamamlandığı ve inşaatın devam edildiği duyuruldu. Buna göre her gün çok sayıda seferin yapılacağı bu havaalanında güvenlik konusunda da oldukça geniş önlemler alınacak ve Emniyet Genel Müdürlüğünün oldukça dikkat etmesi bekleniyor. Havalimanı bünyesinde şu anda dahi on binlerce işçi görev yapmakta olup ilk aşama da 100 bin kişiye istihdam fırsatı verilecektir.