Ülkemizde bilindiği üzere 11 Mart tarihinden beri aktif olarak corona salgını görülmekte olup her geçen gün yayımlanan veriler doğrultusunda corona salgınının arttığı görülmektedir. Buna göre devlet yayımlamış olduğu ekonomik paketler ile halkı korumaya devam ederken özellikle yaşlılar için önemli çalışmalar yapılıyor. Buna göre 65 yaş ve üzeri vatandaşlara ücretsiz maske ve ücretsiz kolonya dağıtılacağı belirtilmişti. Peki yaşlılara ücretsiz maske, ücretsiz kolonya nerede dağıtılıyor. Ücretsiz kolonya ve ücretsiz maske dağıtım yerleri nerelerdir?

Maske ve Kolonya Nerede Dağılıyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimat vermesi doğrultusunda taşlı vatandaşlara ücretsiz maske ve kolonya dağıtımı yapılacağı belirtilmişti buna göre yaşlı vatandaşlara dağıtımlar şu anda sadece Ankara ve İstanbul'da yapılmakta olup ilerleyen günlerde diğer şehirlerde de dağıtılması bekleniyor ancak şu anda bu uygulama Ankara ve İstanbul'da uygulanmaktadır.

Tedarik Süreçleride Devam Ediyor

Ülkemizde corona salgını her geçen gün artıyor ve maskelerin kullanım süresi 8 saat olduğundan dolayı özellikle yüz binlerce asker, polis, doktor, hemşire, sağlık çalışanları neredeyse günde bir milyon ve üzerinde maske kullanımı gerçekleştirdiğinden dolayı kolonya ile maske tedarik süreçlerinde de aralıklarla problemler yaşanabilmekte olup özellikle kolonya üretimi için üretim fabrikaları etil alkol bulmakta zorluklar yaşanıyor. Tedarik süreleri kolaylaştıkça bir çok şehirde de ücretsiz maske ve kolonya dağıtımı yapılacaktır.