Tüm dünya ülkelerinin önemli şekilde takip ettiği konulardan bir tanesi corona hastalığıdır. Buna göre Çin'de çıkan corona salgını Türkiye dahil yüzlerce ülkeye taşındı ve 4 binden fazla kişinin hayatını kaybetmesine sebebiyet verdi. Türkiye'de geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı tarfındna yapılan açıklama ile corona virüsünün ilk kez görüldüğü belirtildi. Buna göre bir çok konumda paniğe sebebiyetler verildi. Şu an bir çok kişi corona virüsünün Türkiye'ye nasıl geldiğini merak ettiği bilinmektedir. Peki corona virüsü nasıl geldi? İtalya detayının anlamı nedir?

Yasak Bölgelerden Gelme Olanakları

Türkiye bilindiği üzere corona virüsünün olduğu bölgelerden hava yolu, deniz yolu ve kara yolu gibi ulaşım alanlarına yasaklar getirdi. Fakat bugün yayımlanan bir köşe yazısında önemli bir dikkat çekildi. Buna göre İtalya'dan Türkiye'ye direkt olarak vatandaşlar gelememektedir çünkü uçuşa yasaklanmıştır. Fakat bazı vatandaşların İtalya sınırından bir diğer ülkeye geçiş yaptığı ve buradan hava yolu aracılığı ile Türkiye'ye gelebileceği belirtiliyor.

Öyle ki bugün Özay Şendir tarafından yazılan köşe yazısında İtalya'dan İstanbul'a gelen bir ailenin hikayesi yazıldı ve sonununda ise "Aile 14 günlük bekleme süresini geçti, hepsi iyi durumda ama corona virüs Türkiye’ye nasıl geldi sorusuna cevap, böyle, dolambaçlı yollarla gelmiştir muhtemelen..." ifadeleri kullanıldı. Ülkemiz bir çok Avrupa vatandaşının uğrak noktası olduğu için yabancı kişilerin Türkiye'ye giriş çıkış ile corona hastalığını getirdiği tahmin edilmektedir.