Ülkemizde dahil olmak üzere bir çok ülkede korona virüsü salgını görülmekte olup İtalya ve İspanya gibi ülkelerde vaka sayıları hastanelerin yatak kapasitesini geçtiğinden dolayı sağlık sektörü çökmüş durumdadır. Öyle ki hastanelerin hasta seçtiği dahi öğrenilirken doktorların kurtulma ihtimali olduğu hastaları tedaviye aldığı fakat ihtimalinin zor olduğu özellikle kalıtsal hastalığı olanları zaruri sebeplerden dolayı evlerine gönderdiği öğrenildi. Peki Türkiye'nin hastane kapasitesi nedir? Türkiye'de yoğun bakım desteği olan yatak sayısı nedir? Ülkemizde kaçıncı corona hastasından sonra sorunlu günler başlayabilir?

25 Bin Yatak Kapasitesi Var

Sağlık Bakanı tarafından yapılan açıklama da Türkiye'nin devlet hastanesi, üniversite hastanesi, vakıf hastanesi, özel hastaneler olmak üzere yoğun bakım desteği yani corona virüsü desteğinin verilebileceği yatak kapasitesinin 25 bin olduğu duyuruldu. Şu anda hastalar hastanelerde rahat bir şekilde tedavi görebilmektedir. Ancak yatak kapasitesi olan 25 bin sayı dolduğunda ülkemizin sağlık sektörü sorun yaşayabilir.

Avrupanın En İyilerindeniz

Türkiye'nin yatak kapasitesinin 25 bin olması bir kısım kitle için eleştiri hedefi oldu ancak Sağlık Bakanlığı tarafından paylaşılan verilerde ülkemizin diğer Avrupa Birliği ülkelerine göre ciddi oran ile önde olduğu görülmekte olup Avrupa'nın sağlık sektörü konusunda en başarılı ve yatak kapasitesi konusunda zirvede olan ülkelerinden bir tanesi olarak görülmekteyiz. Corona virüsü olağanüstü bir durum olduğu için sağlık sektörlerinde sorunlar yaşanabilmektedir.