Ülkemizde bilindiği üzere sigorta ücretleri, yakıt ücretleri ve vergi ücretlerinden pek çok kişi şikayetçi olarak gözükse de her sene giderek araç sayısı bir hayli yükseliyor. Türkiye İstatistik Kurumu düzenli olarak ülkemizde trafiğe kayıtlı kaç araç var sorusunun yanıtını veriyor.

Aylık olarak Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yayımlanan verilere bakıldığında düzenli şekilde Türkiye'de ki araç sayısında bir artış olduğu görülmektedir. Peki Türkiye'de trafiğe kayıtlı araç sayısı nedir? Türkiye'de trafiğe kayıtlı kaç araç var? İşin Olsa ekibi olarak TÜİK verilerini sizlerle paylaşıyoruz.

TRAFİĞE KAYITLI ARAÇ SAYISI NEDİR?

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yayımlanan verilere göre Türkiye'de Aralık 2017 sonuna kadar trafiğe kayıtlı araç sayısı 22 milyon 218 bin 945 olarak duyuruldu. Her sene yayımlanan verilere göre trafiğe kayıtlı araç sayısında milyonlarca artış görünmektedir. Peki bu araçların yüzdeleri nedir?

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yayımlanan verilere göre Türkiye'de toplam araç sayısı 22 milyon 218 bin 945 olarak açıklandı ve bu araçların yüzde 45'i otomobil, yüzde 16'sı kamyonet, yüzde 14'ü motosiklet, yüzde 8,3'ü traktör, yüzde 3,8'i kamyon, yüzde 2,2'si minibüs, yüzde 1'i otobüs ve yüzde 0,2'sş şse özel amaçlı taşıtlar kapsamaktadır. Türkiye'de ki araç sayısının katlanarak artması bekleniyor.