Türkiye'de geçtiğimiz günlerde corona virüsü görüldü ve halk tarafından büyük bir paniğe neden oldu. Buna göre spor müsabakalarının seyircisiz oynanması ve okulların tatil edilmesine ilişkin bir gelişme olmadığı belirtilmişti fakat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuya el attı ve düzenlemelerin yapılmasını istendi. İşte çıkarılan düzenlemelerin tümünü paylaşıyoruz.

Türkiye Corona Düzenlemeleri

  • İlk, orta ve liseler, 16 Mart itibarıyla bir hafta tatil edilecek.  23 Mart itibari ile öğrenciler evlerinden eğitim almaya devam edecek. Bakanlığımız bir alt yapı hazırladı.

Öğrencilere evden eğitim televizyon kanalı ve internet aracılığı ile verilecek. İnterneti olan öğrencilerin EBA gibi sistemlerden derslere bakabilme imkanı varken interneti olmayanlar büyük ihtimal TRT okul üzerinden takip edecek

  • Spor müsabakaları uzmanların yaptığı tavsiyeler çerçevesinde Nisan sonuna kadar seyircisiz oynanacak.

Spor müsabakalarına seyirci alınmayacak. Benzer karar Almanya'da da verilmiş ve müsabakaların şifresiz olarak televizyondan yayınlanacağı belirtilmişti. Ülkemizde Beinsport şifresiz maç izlemeye imkan tanır mı bilinmiyor.

  • Üniversiteler 16 Mart'ta 3 haftalık tatil edilecek. Tatilin nasıl koordine edileceğini YÖK ayarlayacak.

Tatil sonrasında eğitimler üniversitede mi yoksa uzaktan mı devam edecek net bir bilgi verilmedi.

Önlem Tavsiyeleri Verildi

Öte yandan yapılan tavsiyeler arasında şunlarda yer aldı. Çocuğunu dershaneye gönderenlerin dershaneye bir süre ara vermesi gerektiği, corona virüsü paniğine kapılmaması gerektiği, kalabalık mekanlardan uzak durulması gerektiği, elleri her gün düzenli olarak bol sabunla ve en az 20 saniye boyunca yıkanılması gerektiği, temiz olmayan ellerin ağza burna göze götürülmemesi gerektiği tavsiyeleri verildi.