Türkiye özellikle üçüncü ve dördüncü zaman dilimleride oluşan genç bir ülke olduğundan dolayı hala iç kuvvetler (volkanizma) ve dış kuvvetlerin (akarsu, rüzgarlar vb.) etkisi altında toprak bütünlüğünü oluşturmaya devam etmektedir. Deprem bölgesinde bulunduğumuzdan dolayı Türkiye'de 7.8 büyüklüğünde deprem bekleniyor. Özellikle 2020 yılında meydana gelen 5.1 büyüklüğü, 6.6 büyüklüğü, 4.3 büyüklüğünde ki bir çok depremde maalesef yüzlerce vatandaşımız hayatını kaybetti. Deprem uzmanları Türkiye'de olası 7.8 büyüklüğündeki depremin tarihini ve şehirlerin listesini paylaştı.

Depremde Etkilenecek Bölgeler

Ülkemizde 7.8 büyüklüğünde deprem bekleniyor. Deprem uzmanı ilgili konuda hususunda bu depremin Gemlik'te beklendiğini söyledi. Ardından sırası ile Kocaeli şehrinde 7.4 ve İstanbul'da ise 7.2 büyüklüğünde depremlerin olabileceği uyarısı verildi. Buna göre 7.8 gibi büyük bir depremin Türkiye'de şiddeti büyük olabilir, yıkım etkisi de fazla olabilir. Bu sebepten dolayı depreme karşı hem tedbirli olunmalı hemde hazırlıklı olunmalıdır.

Hangi Tarihte Olacak

Türkiye'de olması beklenen 7.8 büyüklüğündeki depremin ortama 2045 yılına kadar olması bekleniyor. Deprem uzmanı artı eksi 10 olarak yılı düzeltti. Yani 2035 ile 2055 yılları arasında kadar 7.8 büyüklüğünde depremin olması ön görülüyor. Özellikle 2020 yılında meydana gelen depremler bundan sonra olabilecek depremler korkusunda herkesi uyarıyor niteliktedir.