Kıdem tazminatı hakkında süren tartışmalar, hız kesmeden devam ediyor. Tartışmaların merkezinde yer alan kuruluşların başında gelen Türk-İş Sendikası adına açıklama yapan Genel Başkan Ergün Atalay yaptığı açıklamada; “İşçiye daha fazla huzursuzluk verilmesin” dedi.

Türk-İş Sendikası Kıdem Tazminatı Çıkışı

Son zamanların en fazla gündemde kalan konuları arasında yer alan yeni kıdem tazminatı düzenlemesi hakkında yapılan açıklamalar, ar arda geliyor. Son açıklama ise Türkiye’nin önde gelen sendikalarından Türk-İş tarafından yapıldı.

Yönetim kurulu toplantısının hemen sonrasında yazılı bir açıklama yapan sendikanın Genel Başkanı Ergün Atalay açıklamasında özetle; “Kötü niyet tazminatı, yıllık izin ücreti ve farklı bir takım hakların 2017 yılında 5 yıla düşürüldüğü, bu düzenlemelerin bir takım sıkıntıları beraberinde getirdiği ve art niyetli işverenler tarafından davaların uzatıldığı” bildirildi.

Yine açıklama devamında kıdem tazminatı yeni düzenlemesi için tepkilere de yer veren Ergün Atalay “İşçi daha fazla huzursuz edilmesin” diyerek yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

Bilindiği üzere devletin kıdem tazminatı üzerinde düzenlemeler yapması ve bir fon oluşturulması, kısmen tepki çekerken ev almak isteyen çalışanlara peşinat ödemesinin fondan yapılmasının görüşülmesi ise olumlu tepkilerle karşılanmıştı.

Son yasal düzenlemelerle kıdem tazminatı fonu oluşturulması ve bundan sonra konunun içeriğine göre gelecek tepkiler, kamuoyu tarafından merakla beklenen ve çalışanları ilgilendiren en önemli konular arasında yer alıyor.