Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay MKEK’de düzenlenen TOBB Savunma Sanayi Meclisi toplantısında yaptığı konuşmalarda asgari ücretlilerden, taşeron işçilerine önemli açıklamlar yaptı.

Asgari ücretin 2 Bin Tl olması için Sendikalar görüş belirtmeye devam ederken, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Buna göre Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile yapılan görüşmelerinde önemi konulardan bir tanesi ise asgari ücret konusu oldu.

ASGARİ ÜCRET KOMİSYONU ERKEN TOPLANIR MI?

Türk-İş Genel Başkanı Atalay, Bakan Selçuk ile yapılan görüşmelerde özetle, asgari ücret tespit komisyonun erken toplanmasını istedi ve Bakan Selçuk'un asgari ücret tespit komisyonun erken toplanmasının hukuken mümkün olmadığını belirttiğini açıkladı. “Şimdi Sayın Bakanımıza geldik. Sayın Bakanımıza, 'Bunu bir an evvel toplamak gerekiyor’ diye ifade ettik. Sayın Bakanımızın da ifadesi şu oldu; Hukuken bunu toplama imkanı yok, hukuken toplasak da bu, ocak ayında yürürlüğe girecek.

ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN ARTIŞ GÖSTERECEK?

Yapılan görüşmelerde asgari ücret tespit komisyonun erken toplanması halinde bile asgari ücretin ocak ayında artış göstereceği belirtildi.