Türkiye bilindiği üzere profesyonel orduya geçiş yaptı ve bu geçişten sonra yüz binlerce uzman erbaş, uzman çavuş alımı ilanı yayımlandı. Buna göre 2020 yılı içinde alımların devam etmesi beklenmekteydi ancak Mart ayının ortalarında ortaya çıkan covid 19 salgını neticesinde bir çok kurum alım ilanlarını ertelemek durumunda kaldı. Öyle ki Türk Silahlı Kuvvetleri TSK'nın da spor ve mülakat gibi sınavlarında kalabalık grupların bir ara da durmasını önlemek adına bir süre alım yapmadığı düşünüldü. Buna göre 2020 yılı içerisinde uzman erbaş alımı ilanı henüz yayımlanmadı peki ne zaman alım yapılacak?

Kasım Ayında Yapılabilir

Milli Savunma Bakanlığının personel temin sayfası aracılığı ile askeri personel alımları gerçekleştirilirken 2020 yılı senesi için TSK iki kere sözleşmeli er alımı yaptı. Bu alımlarda yine Hava Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri ve Kara Kuvvetleri için ihtiyaçlar giderilirken adayların bir çoğu uzman erbaş alımı ilanını göremedi.

Öyle ki TSK genel olarak astsubay ve subay alımı ilanlarını Kasım ayı içerisinde duyurmaktadır. Bu sene henüz uzman erbaş laımı ilanı yayımlanmadığından dolayı uzman erbaş alımı ilanının da Kasım ayı içerisinde yayımlanabileceği ön görülmektedir. Sizlerde eğer uzman çavuş alımı ilanlarını merak ediyorsanız hemen aşağıdaki bağlantılardan mobil uygulamamızı ve sayfalarımızı takip ederek detayları öğrenebilirsiniz.