Memur-Sen ile hükümet yetkilileri arasında yapılan toplu sözleşme görüşmelerinde uzlaşma sağlanamadı. Hükümet tarafından yapılan teklifi yetersiz bulan Memur-Sen bugün 15.00 da iş bırakma kararı alacağını duyurdu. Bu kararın alınmasının ardından saat 17.00 da Çalışma Bakanlığının önünde cüzdan bırakma eylemi yapılacak.

Memur ve memur emeklileri adına hükümet ile 2020-2021 yıllarında yapılacak zamlar ve sosyal iyileştirmeler kapsamında görüşmeleri yürütmekte olan Memur-Sen tarafından yapılan teklif hükümet yetkilileri tarafından uygun görülmemişti. Çalışma Bakanlığı ise buna karşılık olarak hazırladığı teklifi sunmuştu. Teklifte belirtilen 2020 yılında 3,5 + 3 2021 yılında ise 3 + 2,5 zam ve enflasyon farkı ise memur ve memur emeklilerinin beklentilerini karşılamaktan uzak olarak bulundu.

Memur-Sen İstediği Şartlar Yerine Gelmediği İçin İş Bırakma Kararını Aldı

Dün gece saat 03.00 da Memur-Sen başkanı Ali Yalçın attığı twet ile bu kararın alınacağının ilk sinyalini vermişti. Konfederasyon tarafından yapılan yazılı açıklama ile 5. Dönemde yapılan görüşmelerde sonuç alınamadığı belirtildi.

Alınan karar ile bugün saat 15.00 da iş bırakma kararı alınacak. Memur-Sen bu karara varılma sürecinin ise dün gece 8 saat süren genişletilmiş başkanlar kurulu toplantısı ile varıldığını belirtiliyor. Memurların beklentilerini karşılayacak olan zam teklifi gelmediği sürece bu kararlarından vazgeçmeyeceklerini belirten sendika yöneticileri kararlılıklarını ortaya koymak için bugün 17.00 da Aile ve Çalışma Bakanlığı önünde eylemi yapacak.