Timur Selçuk kimdir? Kaç Yaşında? Nereli? Eserleri!

Münir Nurettin Selçuk ve Şehime Ertan'ın oğlu olan ve 50 yıllık Türk müziğine emek vermiş sanatçılardan bir biri olan Timur Selçuk 6 Kasım 2020 tarihinde bugün vefat etmiştir. Usta sanatçının vefatı tüm sevenlerini yasa boğdu. Timur Selçuk kimdir?

Timur Selçuk'un Hayatı!

Selçuk 1945 İstanbul doğumludur. Piyano eğitimine 5 yaşında başlamış ve ilk konser verdiğinde henüz 7 yaşında idi. Lise eğitiminin Galatasaray gecesinde devam ederken aynı zamanda belediye konservatuarı piyano bölümünde tamamladı. Eğitimine Paris'te devam etmesinin ardından 1975 yılında Türkiye'ye gelerek o günden bugüne hala hafızalarda yerini kuruyan besteler ve müzikler dinleyicilere buluşmuştur. Ankara sanat tiyatrosunda 10 yıl müzik çalmıştır. Aynı zamanda usta kalemlerden Nazım Hikmet, Atilla İlhan, Orhan Veli gibi ustaların şiirlerini de beste'ye dönüştürerek seslendirmiştir.

Timur Selçuk'un Eserleri Nelerdir?

1998 yılında devlet sanatçısı ünvanını almıştır. Eserleri; Nereye Payidar, 804 İşçi, Küçük Adam Ne Oldu Sana, Ferhat ile Şirin  Şeyh Bedrettin Destanı, Tak-Tik, Galilei-Galileo, Rumuz Goncagül oyun müzikleri yapmıştır. Fon müziklerinde ise Hakkaride bir mevsim, Sarıpınar 1914 besteleri bulunmaktadır.

Vefat Nedeni için yapılan açıklama; Timur Selçuk'un eşinin yaptığı açıklama göre; "Dün gece en son saat 11.30'ta beraberdik. Sabaha karşı da ölü bulduk, Herhangi bir rahatsızılığı yoktu. Kalp krizinden öldüğünü düşünüyoruz." denildi.