Mali'de gözde olan bir otele 2 terörist tarafından yapılan baskın sonucunda rehin alınan 170 kişiden 18'i öldü. Rehin alınanlar arasında bulunan 7 THY personeli ise Türkiye'ye sağlıklı bir şekilde getirildi:

THY personelini getirmek için dün akşam saatlerinde Mali'ye hareket eden THY uçağı, yurda döndü. Atatürk Havalimanı'na saat 10.00'da inen uçakla, kaptan pilot İsmail Yerli, ikinci kaptan pilot Sadık Murat Arat, kabin amiri Murat Gündüz, kabin memurları Lütfiye Deniz Kıvrak, Şerife Taşçı Kabacık ve Eray Sevim Türkiye'ye geldi.


ÖZEL GÜVENLİK EŞLİK ETTİ

THY Mali İstasyon Şefi Mehmet Atmaca'nın ise devam eden THY seferleri için kendi isteğiyle ülkede kaldığı öğrenildi. Kurtulan personelin dün geceyi büyükelçilik binasında geçirdiği, Türkiye'ye hareket için büyükelçilik binasından havalimanına özel güvenlik eşliğinde getirildiği bildirildi.

'DEVLETİMİZİN YAPTIĞI BİR ÇALIŞMA OLDU'

Personel dinlenmeleri için evlerine giderken THY Genel Müdürü Temel Kotil, açıklama yaptı. Kotil, "Devletimizin yaptığı bir çalışma oldu, biz izledik sadece" dedi. Mali'de silahlı bir grup, başkent Bamako'daki Radisson Otel'e baskın düzenleyerek, çoğu yabancı uyruklu 170 kişiyi rehin almıştı. Otelde rehin alınanlar arasında bulunan 7 THY çalışanı, daha sonra kurtulmuştu.

'UÇUŞLARIMIZDA BİR DEĞİŞİKLİK OLMAZ'

Olayla ilgili açıklama yapan THY Genel Müdürü Temel Kotil, “Hepimize geçmiş olsun. Bu olayın THY'yle ilgisi yoktu. Bizim personelimiz de o otelde bulunuyordu. Arkadaşlarımız da odalarında bekledi. Allah'a şükür bir terslik olmadı. Uçak gönderdik, arkadaşlarımız geldi, şimdi evlerine dinlenmeye gönderiyoruz” dedi. Afrika'daki uçuşlarda bir değişiklik olmayacağını belirten Kotil, bundan sonrası için önlem alınıp alınmayacağı yönünde sorulan bir soruya, “Bu önlemle halledilecek bir konu değil. Bamako büyük bir şehir otelde orada en korunaklı otel. Uçuşlarımız aynen devam ediyor. Bu uçağımız arkadaşlarımızı almak için özel gönderildi. Afrika'daki uçuşlarımızda bir değişiklik olmaz” şeklinde cevap verdi. Dışişleri Bakanlığı'yla yürütülen çalışmalarla ilgili Kotil, “Bu bizden ziyade devletimizin yaptığı işlem oldu. Biz izledik yalnızca. Herkese geçmiş olsun” dedi.

Editör: TE Bilisim