Koronavrüs ile mücadele kapsamında bazı illerdeki vaka sayılarının azalmaya başlaması ile yeni bir tedbir kararı gündeme geldi. 15 ilde tersine karantina uygulanacak. Buna göre kritik takvimde bayram sonrası normalleşme sürecine girilebilir. Bazı illerdeki vaka düşüşlerin korunmasına yönelik olarak alınacak tedbirler belirlenecek.

Vaka sayısı az olduğu bilinen Tunceli, Burdur, Bartın, Gümüşhane illerinde tersine karantina uygulanacağı ifade edildi. Hürriyet Gazetesinden Nuray Babacan'ın haberine göre karantina uygulanacak illerde şehirler arası seyahate izin verilmeyecek. Sadece il içinde harekete izin verilecek. Bazı illerde kendisi ile aynı durumda olan iller arasında giriş çıkışlara izin verileceği ifade ediliyor. Tunceli ilinde toplamda 9 vaka görüldü ve vakaların 1 tanesinin tedavisi ve takibi devam ediyor. Bartın ilinde toplamda 73 enfekte hasta bulunuyor. 5 gündür yeni vaka tespit edilmedi. Gümüşhane ilinde ise 14 gündür yeni vaka görülmediği ifade edildi. Türkiye genelinde bu durumda bulunan 15'e yakın il bulunuyor.

Vaka sayılarındaki seyir alınacak tedbirlerin durumunu da değiştirecek. Buna göre 5 Haziran tarihindeki vaka sayısı çok kritik bir öneme sahip olacak. Ramazan ayındaki önlem ve bayramlaşma sürecinin vaka sayısındaki artışa neden olup olmadığını belirleyecek. Yeni tedbirlerin alınıp alınmayacağı da bu tarihte belli olacak. Tersine karantina nedir? Vaka sayısının olmadığı illeri dışarıdan gelebilecek olan taşıyıcı yada tespit edilemeyen pozitif vakalara karşı koruyarak yeni bir vakanın çıkmasını engellemek amacıyla alınan bir tedbirdir.

RAMAZAN BAYRAMINDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI UYGULANACAK MI?

Bayram sürecinde sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanıp uygulanmayacağı bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası açıklanması bekleniyor. 18 Mayıs tarihinde belli olacak. Uzun bir sokağa çıkma kısıtlanması beklenmediği ifade ediliyor. Kısa ve bloklar halinde bir kısıtlama yapılması bekleniyor.