Ülkemizde hala devam etmekte olan pandemi sebebi ile bir çok kısıtlama hala devam ediyor. 2020 Mart ayından itibaren başlayan bazı kısıtlamalar ara ara gevşeme ve ara ara yeniden sıkılaştırma kararları alınarak pandemi'nin en düşük seviyelerde tutulması için Devletimiz yoğun çaba harcıyor. Mayıs ayın açılma kararı ile Haziran ayında Normalleşme kararları açıklanmıştı. Peki Temmuz ayında Tüm Türkiye hangi kararları bekliyor? Normalleşme sürecine ilişkin detaylar belli olmaya başladı.

KABİNE TOPLANTIISI NE ZAMAN?

Koronavirüs sebebi ile normalleşme veya kapanma kararları Kabine Toplantısından çıkacak kararlar ile belirleniyor. Sağlık Bakanlığı ve diğer bakanlıklardan toplanacak veriler ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığından Başaktepe'de yeni bir Kabine toplantısı yapılacak. Kabine 21 Haziran 2021 tarihinde yeniden toplanarak yeni kararlar verilecek.

NORMALLEŞME SÜRECİNE İLİŞKİN KARARLAR BELLİ OLMAYA BAŞLADI!

Bilim Kurulu Üyesi olan Profesör Doktor Necmi İlhan TRT habere yaptığı açıklamalara göre bazı kısıtlamaların kaldırılacağı yönündeydi. Maske yasağı ve Sokağa Çıkma Kısıtlamaları hakkında açıklama yapan Necmi İlhan detayları paylaştı.

Pazar Günleri Açılma Olabilir!

Bildiğiniz üzere tam kapanmanın ardından ilk normalleşme ile yasaklar sadece Cumartesi Pazar uygulanırken İçişleri Bakanlığından son gelen genelde ile sadece Pazar Günleri devam etmekteydi. Ancak Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan tarafından yapılan açıklamaya göre Pazar Günleri Sokağa Çıkma Kısıtlaması kaldırılabilir dedi.

Akşam Saatleri Kısıtlamada Esneme Olabilir!

Açıklamalarına devam eden Necmi İlhan " Akşam saatlerindeki kısıtlama 22.00 yerine 23.00'e alınabilir. Bireysel önlemlere dikkat edip sırası gelenin aşı olduğu bir zaman dilimi yaşayabilirsek, hem temmuzda hem de güz döneminde toplumsal bağışıklığın sağlanması ile çok da iyi zamanlarımızın olabileceğine inanıyorum'' dedi.

Maske Yasağı Kalkabilir!

Ülke Genelinde hala devam eden Maska yasağında da esneme yapılabilir. Maske yasağı hakkında Necmi İlhan ''Dışarıda fiziksel mesafeye uyarsak, kapalı ortamlarda iyi havalandırılan ortamlarda maskesiz belli zaman dilimlerinde durmak mümkün olacaktır. Kalabalık AVM'ye, banka şubesine ya da hastanelerde maske takmak söz konusu olup onun dışındaki alanlarda maskesiz yaşamın olacağını düşünüyorum güz döneminde" açıklamasında bulundu.

YASAKLARIN KALKMASI BEKLENEN DİĞER MADDELER:

Ülkemiz Turizm alanında oldukça zengin bir yapıya sahiptir. Yılda milyonlarca Turistin akın akın geldiği ülkemizde malesef pandemi ve PCR test zorunluluğu sebebi ile turizm de ciddi bir gerileme yaşayan ülkemiz Kabine toplantısı çıkacak kararları bekliyor. Şu anda Türkiye'ye girişlerde PCR test zorunluluğu veya Aşı sertifikası zorunluluğu isteniyor. Aksi taktirde karantina uygulamalı yapılıyor. Durum böyle olunca milyonlarca Turist malesef ülkemize gelmek yerine yakın ülkelerde olan Bulgaristan veya Yunanistan sahillerine ve tatil bölgelerine akın ediyorlar.

Sınırlardaki PCR ve Aşı Sertifika zorunluluğu kısıtlamasında esneme yapılması durumunda Ülkemizdeki Turizm canlanması bekleniyor. Bildiğiniz üzere Turizm personellerinin hepsi aşılandı. Bu kapsamda yeni Turistlerin ülkemize gelmesi Ekonomimizi canlandıracaktır.

PCR test Zorunluluğu veya Aşı mecburiyetinin kaldırılması beklentiler arasındadır.

YENİ KARARLARDA ANINDA HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA