Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen müjdeli haber ile bankaların emeklilere promosyon ödemesi yapması gerektiği açıklanmıştı. Buna göre emekliler ile bankalar anlaşma yapıyor ve belirtilen süre boyunca bankadan maaşı almakta olan emekliler bunun karşılığında promosyon ödemesi almaktadır. En son anlaşmalar 2017 yılında yapıldı ve 3 senelik süre doldu. Artık emekliler ile bankalar arasında yapılan promosoyn anlaşması sona erdiğinden dolayı tekrardan masaya oturulacak ve banka ile emeklilere arasında anlaşma yapılacak. Türk Ekonomi Bankası TEB aracılığı ile önemli bilgi verildi.

2 Bin 500 TL'ye Kadar Ödeme

Türk Ekonomi Bankası TEB'de tıp kı diğer bankalar gibi kendisi ile anlaşan emekliye belirlenmiş olan tutar kadar promosyon ödemesi yapmaktadır. Bunun yanı sıra kendisi ile birlikte yanında başka emekliyi getirenlere de ücret vermekte olan TEB tarafından yapılan açıklama da kendisi hariç 10 emekli getirene 150 TL'den 1500 TL verilecek olup 10 kişiyi getiren emeklinin de emekli maaşını TEB'den almayı kabul etmesi durumunda ilave 1000 TL'nin daha verileceğini toplamda 2500 TL gibi bir rakam kazanılacağı belirtildi.

Buna göre 2017 yılında sadece emekliye promosyon ödemesi yapılmaktaydı. Ancak bu sene bankalar arasında rekabet iyice arttı. Artık bankalar emekliye 3 yıllık maaşı kendilerinden almaları durumunda promosyon ödemesi yaptığı gibi bunun yanı sıra yanında bir veya daha fazla emekli getirene ilave ortaklık payı da vermektedirler. Buna göre bu tutar şu an için bankalarca 100 TL ile 150 TL aralığında belirlenmiş durumdadır.