Taşeron işçilerinin merakla beklediği 2020 zam oranına ilişkin işçileri üzecek haber bugün gündemde yer aldı. Buna göre binlerce taşeron işçisinin merakla beklediği o beklenen zam oranı gelmeyebilir. Konu ile ilgili olarak gündemde yer alan bilgiler ise şu şekilde.

2020’de Yüzde 4 Zam Olabilir

Kamu kurumlarında çalışan kamu işçilerinin gözü kulağı bu yılında da sona ermesi ile birlikte 2020 yılında yenilecek olan iş sözleşmelerinde işçilere yapılacak zam oranlarıydı. Bu noktada açıklanan YEP programına göre 2020’de enflasyonun yüzde 8,5 olacak olması 2020’de de kamu işçilerinin maaşlarına en az 8,5 zam yapılması demek olmaktadır. Bu da yılın ilk yarısı için yine bu sene yapılan yüzde 4 zam oranına denk gelmekte olup işçilere iki yıl üst üste yüzde 4 zam yapılmış olacaktır. İşçilerin talepleri ise bu artıştan daha fazla bir zam artışı olmakla birlikte hükümetin enflasyon temelli bir zam yapması durumunda zam oranında bir artış olmaması gündeme gelebilir.

Meclis’te Yer Almıştı

Mecliste konuşan İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk “…taşerondan kadroya geçenin zammı yüzde 4 olacak. Böyle bir anlayış olabilir mi? Bu nasıl bir hesaptır, bunu birileri izah etsin, “Sebebi şu.” desin. Yani enflasyon yüzde 50, taşerona yapılan zam yüzde 4. Bu hesap nasıl bir hesaptır, bunun millete izah edilmesi lazım” sözleri ile de zam oranını eleştirdi.