Ülkemizde en çok konuşulan konulardan biri de taşerona 2002 yılında yapılması beklenen zam oranıdır. Konu ile ilgili olarak taşeron işçilerinin meraklı bekleyişleri sürmekte iken işçileri üzecek haber bugün gündemde yer aldı. Buna göre binlerce taşeron işçisinin merakla beklediği o beklenen zam oranı gelmeyebilir. Konu ile ilgili olarak gündemde yer alan bilgiler ise şu şekilde.

2020’de Taşerona Zam Yapılacaktı

Kamu kurumlarında çalışan kamu işçilerinin gözü kulağı bu yılında da sona ermesi ile birlikte 2020 yılında yenilecek olan iş sözleşmelerinde işçilere yapılacak zam oranlarıydı. Bu noktada açıklanan YEP programına göre 2020’de enflasyonun yüzde 8,5 olacak olması 2020’de de kamu işçilerinin maaşlarına en az 8,5 zam yapılması demek olmaktadır. Bu da yılın ilk yarısı için yine bu sene yapılan yüzde 4 zam oranına denk gelmekte olup işçilere iki yıl üst üste yüzde 4 zam yapılmış olacaktır. İşçilerin talepleri ise bu artıştan daha fazla bir zam artışı olmakla birlikte hükümetin enflasyon temelli bir zam yapması durumunda zam oranında bir artış olmaması gündeme gelebilir.

İlave Tediye Ödemesi Aralık’ta Yapılacak

Kamuda kadrolu olarak görev yapan taşeron işçilerin 4 taksit şeklinde ödenmesi planlanan ilave tediye ödemeleri aralık ayında hesaplara yatırılacak. İşçilerin maaş durumuna göre farklı tutarlarda ödenecek olan bu ödemelerde en az askeri ücret ile çalışan işçilere 792 TL ödenecek. Aralık’ta yapılacak olan bu ödeme ile ilave tediyelerin son taksiti de ödenmiş olacak.