Türkiye'nin dört bir yanında faaliyetlerini sürdürmekte olan 720 bin civarı taşeron işçi sözleşmeleri her sene yenilendiği için kendilerine iş garantisi istiyor ve bu sebepten dolayı uzun süredir taşeron hakkında çalışma yapılması talep edilmeltedir.

Özellikle taşerona kadro konusunda son iki senedir büyük çalışmalar yürütülmekte olup taşerona devlet güvencesinin verilmesi konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu önemli açıklamalar da bulunmuştu.

KONU MECLİSE NE ZAMAN TAŞINACAK

Bu konu hakkında en son açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi ve taşeron çalışmalarının bir haftaya kadar meclise getirileceği belirtildi. Buna göre en geç bir haftaya kadar taşeron çalışmalarının meclis de görüşülmeye başlanması planlanmaktadır.

TAŞERONA GÜVENCE NE ZAMAN VERİLECEK?

Taşerona devlet güvencesinin verilmesi konusunda en son açıklama Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ tarafından yapılarak tarih olarak Ocak 2018 verildi.

SÜRE NASIL İŞLEYECEK

Öncelikle taşerona kadro konusunun bir haftaya kadar Türkiye Büyük Millet Meclisine getirilmesi burada birkaç hafta konunun sabit olarak tartışılması ve en son Bakalar Kuruluna sunulması buradan da gerekli onay verilerek taşerona güvencenin verilmesi beklenmektedir.

350 Bin Beğenili Face Sayfamızı Buradan Takip Ediniz

Mobil Uygulamamızı Buradan İndirebilirsiniz