Dünyanın önde gelen zengin ülkeleri arasında yer alan fakat bir çok kişi tarafından bilinmeyen hatta bu haber aracılığı ile de ilk kez okunulan Lüksemburg dünyanın sayılı ülkeleri arasında yer almakta olup tarihi bir ilke daha imza atıyor. Daha önce yaptığı yenilikler ile sık sık gündeme gelmekte olan Lüksemburg yeniden tarihi bir ilk yaşatarak gündeme geldi. Buna göre Lüksemburg tarafından yapılan resmi kaynakların bilgisine göre ülkede 1 Marttan sonra toplu taşımanın ücretsiz olacağı bilgisi verildi. Ancak bunun planlarının yıllar öncesine dayandığı bilgisi de verildi.

41 Milyon Euro Gider Olacak

Lüksemburg Maliye Bakanlığı tarafından yapılan inceleme doğrultusunda ücretsiz toplu taşımanın ülkeye yıllık gider olarak 41 milyon euroya mal olacağı öğrenildi. Bu rakam ülke hazinesinin karşılayacağı bir rakam olduğu için toplu taşımanın ücretsiz olması kararlaştırıldı. Tabi bunun ilk zeminleri 2018 yılında atılmıştı. 2 sene önce yapılan çalışmalar ve pilot denemeler sonucu ülkede bu durum hem halk tarafından hemde Maliye Bakanlığı tarafından uygun bulundu ve artık uygulanmaya başlanacak.

Günlük 400 Bin Kişi Geliyor

Avrupanın en küçük ülkelerinden bir tanesi olarak bilinmekte olan Lüksemburg'un başkenti Lüksemburg şehri olarak bilinmekte olup ülkenin trafik yoğunluğunun en fazla bölge olduğu bilinektedir. Ücretsiz toplum taşıma araçları ile birlikte trafik yoğunluğu da azalacak olup 110 bin nüfuslu bölgeye günlük 400 bin kişinin geldiği ve çalışmaya Almanya, Fransa, Belçika gibi ülkelerden her gün gelenlerin olduğu belirtildi.