Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 26 Nisan tarihli kabine toplantısının ardından yaptığı açıklama da üç hafta sürecek olan tam kapanmanın başlayacağını vurguladı. Buna göre çoık az bir kesim sokağa çıkma yasaklarından muaf tutulacakken çok büyük bir kitle sokağa çıkma yasaklarından dolayı dışarıya çıkamayacak ve dolayısı ile işlere gidemeyecek. Peki bu süreçte vatandaşlara ek maddi yardımlar verilecek mi, ödeme muafiyetleri verilecek mi? Esnafa ya da işini kaybedenlere destek ödemeleri yapılacak mı?

Kısmi Çalışma Ödeneği Süresi Uzatıldı!

Buna göre Mart ayında sona eren kısmi çalışma ödeneği süresi Nisan, Mayıs ve Haziran aylarını kapsayacak şekilde uzatıldı. Koronavirüs sebebi ile işini kaybeden kişilere bu aylar içinde kısmi ödemeler üzerinden ücretleri devlet tarafından verilecek. İlgili ödemelerin tüm sektörlerde geçerli olacağı söylenmişti.

Patates Soğan Dağıtımı Sürüyor!

Buna göre çiftçilerden alınan yüz binlerce ton patates ve soğan hanelere dağıtılmaya devam ediyor. Sokak sokak çalışmalar devam ederken bir çok sokağa haftanın belirli günlerinde yeni yardımlar gelmeye devam etmektedir. Mevcutta yardım alan kişilerin listesine göre yardımlar yapılmaktadır.

Ek Yardım Paketi Olacak mı?

Bir çok vatandaş 21 günlük tam kapanma sürecinde ödemelerin nasıl yapılacağı, maaş alımlarının nasıl gerçekleştirileceğini düşünüyor. Buna göre ek yardım paketi ya da ödeme muafiyetine ilişkin net bir bilgi verilmedi. İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanacak olan genelge doğrultusunda da diğer detayların belli olacağı tahmin edilmekte olup yeni duyurular geldiğinde haberdar olmak için aşağıdan mobil uygulamamızı indirebilirsiniz.