Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı kuvvet komutanlıklarında görev yapan sözleşmeli uzman erbaşların kadroya alınmasına ilişkin kanun teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu’na iletildi. Teklif komisyondan geçerse Meclis gündemine gelecek ve sözleşmeli uzman erbaşların daimi kadroya geçirilmesinin önü açılacak.

Milliyetçi Hareket Partisi tarafından hazırlanan kanun teklifine göre 3269 sayılı Uzman Erbaş Kanununda değişiklik yapılması gündemde. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’na teslim edilen kanun teklifine göre sözleşmeli olarak göreve başlayan ve TSK bünyesinde mesleğine devam eden personellerin eklenecek yeni hükümle ‘sözleşmeli’ statüsü kaldırılıp kadrolu personel olarak görevlerine devam etmesi sağlanacak.

KADRO GÜVENCESİ VERİLMELİ

Şu anda TSK bünyesinde görevine devam eden sözleşmeli uzman erbaşların görev süreleri, sözleşmelerinin yenilenmesi ile mümkün olmakta. Bu da personelin göreve devam edip etmeyeceği, muvazzaf TSK personelinin elinde olan hakların birçoğunda mahrum olmasına neden olmakta. Kanun teklifi komisyondan geçip de Meclis gündemine taşınırsa, onaylandığı takdirde sözleşme yenileme sorunu ortadan kalkıp personelin mesleki güvencesinin devam sağlanacaktır.

Kadro güvencesi ile birlikte uzman erbaşlar statüsüne geçen personelin özlük haklarının korunması ve iyileştirilmesi görüşülecek kanun teklifi ile garanti altına alınacaktır. Şu anda muvazzaf personel ile aynı şartlarda görev yapan sözleşmeli uzman erbaşlar bu sayede özlük haklarında da diğer personeller ile eşit haklara sahip olacaktır.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin TBMM plan ve Bütçe Komisyonu’na verdiği kanun teklifi metnine ulaşmak için TIKLAYIN