Türk Silahlı kuvvetler ve İçişleri Bakanlığına bağlı uzman erbaşların özlük haklarının düzeltilmesi ve kadro verilmesi için bekleyiş devam ediyor.

3269 sayılı uzman erbaş kanunda yapılacak yeni düzenlemeler ile sözleşmeli erbaşların kadrolu statüye geçişi yapılıp yapılmayacağı ve bu konuda yapılacak çalışmalar çalışanlar tarafından merakla sorulmakta. Bilindiği gibi TBMM'ye 2018 Kasım ayında bir kanun teklifi sunulmuştu. Sözleşmeli uzman erbaş kadrosunda bulunan personellerin muvazzaf kadrolu statüye geçmeleri ve anayasal güvence altına alınarak görevlerini sürdürmeleri gerektiği belirtilmişti. Adaylar kadro verilmesini ve özlük haklarının iyileştirmesini bekliyor.

UZMAN ÇAVUŞLARIN İSTEKLERİ;

İşin olsa'ya mesaj ve yorum yazan Uzman Erbaşların istekleri ve talepleri şu şekilde belirtmekteler. Üst bir statüye terfi edebilmek için gerekli olan yaş sınırının esnetilmesi. Kamu kurumlarında bazı meslekler için yapılacak düzenleme sonrası 3600 ek göstergeden yararlanmak, eğitim ve okullarda geçen sürelerin fiili hizmetten sayılması. Uzman çavuşların ordu evlerine girebilmelerini istemekteler.