Sosyal Güvenli Kurumu her sene kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere personel alımı yapmaya devam ediyor. Alımlar Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesinden yapılan merkezi atamalar ile yapıldığı gibi yine Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığının onayı çerçevesinde de gerçekleştirmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumunun 2017 yılına ait performans raporu yayımlaması beklenirken sonunda Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından 2017 yılı performans raporu yayımlandı ve SGK'nın personel alımı hedefi öğrenildi.

3 Bin Personel Alımı İsteniyor

Sosyal Güvenlik Kurumu Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından kamuoyuna ilan edilen duyuruda Maliye Bakanlığına ve Devlet Personel Başkanlığına 3 bin atama izni için müracaat edildiği duyuruldu. Yine ayrıca alım ilanında engelli adaylara yönelikte personel alımı yapılabileceğine yönelik bölümler bulunmaktadır.
Maliye Bakanlığı ile Devlet Personel Başkanlığına gönderilmiş olan 3 bin atama izni onay beklemektedir.

Eğer Maliye Bakanlığı ile Devlet Personel Başkanlığı konu hakkında olumlu yanıt verir ise Sosyal Güvenlik Kurulu 2017 yılı içerisinde toplam 3 bin personel alımı yapabilir. Yine SGK'ya 3 bin atama izni verilmezse daha makul sayıda atama izninin verilebileceği tahmin edilmektedir. Önümüzde ki süreç içerisinde DPB'den ya da Maliye Bakanlığından konu hakkında duyuru yapılırsa sizleri bilgilendireceğiz.