Meteoroloji Genel Müdürlüğü hafta sonu hava durumu için vatandaşları uyarmıştı. Bazı bölgelerde sıcaklık değerleri rekorlara imza attı. Son 75 yılın en sıcak Mayıs ayı yaşandı.

Antalya ve Muğla illerinde havalar 40 dereceyi geçti. Muğla'da 46 derece, İzmir’de 38 derece, Adana 40 derece, Ankara 29,4, Edirne 35, Antalya ilinde ise 40 derece ile 75 yılın rekorunu kırdı.

DAHA ÖNCEKİ EN YÜKSEK SICAKLIKLAR;

Son olarak 1945 yılında Antalya ilinde termometreler 38,7'i göstermişti. Hafta sonu Muğla, Antalya Mersin illerinde sokağa çıkma kısıtlaması bulunmuyor. Vatandaşlar tedbirleri alarak serinlemek için gölge ve serin alanlara akın ettiler. Pazartesi gününden itibaren sıcaklık değerleri devam edecek mi Meteoroloji Genel Müdürlüğünden hava durumu raporları haritalı şekilde aktarıyoruz.

18 MAYIS PAZARTESİ HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü cuma günü başlayan sıcak hava dalgasının hafta ortasına kadar devam edeceğini aktardı. Mevsim normallerinden  9 ile 13 derece daha fazla seyredecek bölgeler; Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz bölgeleri olarak açıklandı. Diğer bölgelerde ise mevsim normallerine göre 5-9 derece daha fazla derler gösterecek. Kronik rahatsızlığı olanlar, çocuk ve yaşlıların daha fazla dikkat etmesi ve gündüz saatlerinde sıcak havaya maruz kalmamaları önem arz ediyor.

18 MAYIS;

19 MAYIS SALI GÜNÜ TÜRKİYE GENELİNDE HAVA DURUMU NASIL OLACAK?