Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 23 Temmuz 2020 günlük tablosunu açıkladı. Sosyal medya üzerinden çok önemli değerlendirmeler yapan Bakan Fahrettin Koca vaka tablolarını açıklarken bir de önemli bir bilgi daha paylaşarak son 3 gün içerisinde vaka sayısı en çok artan illeri ifade etti. Bu iller daha önce açıklanan vaka sayılarının arttığı iller sıralamasına yeniden güncelledi.

23 Temmuz 2020 tarihinde Son 1 gün içerisinde 913 kişi yeni tip koronavirüs covid-19 tanısı ile karşı karşıya gelirken bugün vefat eden hasta sayısı 18 oldu. Toplam olarak Türkiye'de 223 bin 315 vaka tespit edildi. Bu vakalar arasında 5 bin 563 kişi vefat etti. Bir gün içerisinde iyileşen kişi sayısı 1151 olarak açıklandı. Bakan Kocanın açıklamasından bir diğeri ise 1 Haziran 2020 tarihinden bugüne kadar kaybedilen 1043 Hastanın yaş ortalamasına ilişkin veri de 65 yaşından küçük olanlar 136 olarak ifade edildi.

 Son 3 günde en çok vaka artan iller hangileri?

Kurban bayramına sayılı günler kala Türkiye'de vaka sayıları en çok arttığı illerde bilim kurulunun tavsiye kararı ile Bakanlar Kurulu tarafından ya da il pandemi Kurulu tarafından yeni tedbirler alınacağı ifade edilmişti. Bu kapsamdan en çok vaka artışı olan iller Kurban bayramına sayılı günler kala daha çok önem kazanmaya başladı.  Son 3 günde vaka en çok artan; Konya, Şanlıurfa, Ankara, Adana, Batman, Erzurum ve Kayseri oldu. İstanbul bu illerin arasında yer almadı.

İŞİN OLSA