Korona virüs tüm dünyayı etkilemeye devam ediyor. Bu doğrultuda Türkiye’de de birçok önlem alınmakta olup geçtiğimiz günlerde 65 yaş üzeri ve risk grubunda olan vatandaşların sokağa çıkma yasağı getirilmişti. İşte bu tedbire ek olarak ise İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan tarafından yapılan çağrıda tüm Türkiye genelinde sokağa çıkma yasağının uygulanmasını istediğini açıkladı. Benzer çağrılar sosyal medya üzerinden de yapılmakta olup devletin bu çağrıya cevap verip vermeyeceği ise ilerleyen günlerde belli olacak.

“Dilimde Tüy Bitti”

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan tarafından yapılan açıklamada “10 gündür bağırıyorum, dilimde tüy bitti sokağa çıkma yasağı olsun diye, inşallah olur. Sokağa çıkma yasağı çok önemli, yapmaları lazım. Türkiye’nin sağlık sistemini çökertmeden, sağlıkçıların hayatını daha fazla tehlikeye atmadan, insanların daha fazla hastalanmasına müsaade etmeden bir an önce sokağa çıkma konusunda kısıtlama getirilmeli” ifadelerine yer verildi.

Sokağa Çıkma Yasağı Uygulanırsa Ekonomi Çöker

Uzmanlar tarafından sokağa çıkma yasağı ile ilgili olarak yapılan açıklamada Ruşen Çakır“Sokağa çıkma yasağı meselesindeki tereddüttün esas nedeni ekonomik, ‘Türkiye bunu kaldırabilir mi?’ endişesi var”ifadelerine yer verildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından yapılan açıklamada ise sokağa çıkma yasağına ilişkin açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklama “3 ila 6 ay sürmesi durumunda atacağımız tüm adımlarımız hazır. B, C, D senaryolarıyla ilgili Türkiye ekonomisinin minimum etkilenmesi için tüm adımları vakit kaybetmeden atacağız.Sokağa çıkma yasağı gündemimizde değil böyle bir durum söz konusu değil” açıklamalarında bulunuldu.

Dünya Genelinde Sokağa Çıkma Yasağı Artıyor

Başta Fransa, İngiltere, İtalya olmak üzere Belçika ve diğer 4 AB ülkesi kısmi karantinaya başlamış oldu. Dünyanın da diğer ülkelerinde yavaş yavaş sokağa çıkma yasağı ilan ediliyor. Buna göre Türkiye’nin bu noktada alacağı önlemler ise ilerleyen günlerde belli olacak.