Türkiye'de birkaç gündür corona virüsü etkisini sarmış durumda olup her geçen gün yeni vakalar tespit edilmeye devam ediyor. Son açıklanan Sağlık Bakanlığı resmi verilerine bakıldığında ülkemizde 98 kişinin corona virüsüne maruz kaldığı belirtilirken bir kişinin de hayatını kaybettiği açılandı. Buna göre açıklanan son detayda 89 yaşında bir kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Peki hayatını kaybeden bir kişiden sonra sokağa çıkma yasağı ilan edilir mi? Fransa, İtalya ve İspanya'da sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş durumda peki Türkiye'de önlem var mı?

Türkiye'de Sokağa Çıkma Yasaklanır Mı?

Türkiye'de sokağa çıkma yasağı gelir mi, gelmez mi hususunda Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara: "Bizim ülkemizdeki rakam hala çok sınırlı sayıda. Önümüzde bir Singapur örneği var. Onlar bu işi çok sıkı tuttular ve çok az vaka sayısıyla bu dönemi geçmeyi başardılar. Biz bugüne kadar ötelemede çok başarılıydık, dünyada neredeyse hiçbir ülkenin yapamadığını yaptık. Türk insanının isteğiyle ve başarısıyla biz bu rakamı çok aşağıda tutabiliriz. Bizim bunu anlatmamız lazım. Bizim kendi vatandaşlarımızına ne kadar az dışarı çıkarlarsa bu işin o kadar kolay olacağını söylememiz gerekiyor. Bunları hep beraber yapabilirsek başaracağız. Baktık olmuyor rakamlar çok hızlı artıyor, o zaman biz İtalya'yı beklemeden veya Almanya örneğini gördüğümüz gibi onu beklemeden o uygulamayı da getirebiliriz. Bilim Kurulu olarak biz bunu önerebiliriz ama ne zaman önerilebilir onu vaka sayılarına bakarak söyleyebiliriz. Bugün bizim için önemli olan şu; Birincisi, ben vakayı erken yakalayabiliyor muyum? İkincisi, muhtemel virüs bulaştırdığı kişileri yakalayıp izole edebiliyor muyum?" açıklamasını resmi olarak kamuoyuna duyurdu.

Önümüzdeki Günleri Bekleyeeceğiz

Sağlık Bakanlığından şu an için sokağa çıkma yasağı ilan edilmesini gerektiren bir durum olmadığı açıklaması yapılmış olup zorunlu kalmadıkça sokağa çıkmaması gerektiği hususunda açıklama yapılmıştır. Türkiye'de vaka sayısının artması durumunda nasıl bir önlem alınır bilinmemektedir.