Şırnak'ta yaşanan feci trafik kazası sonucunda 1 kişi öldü 15 kişi yaralandı. Şırnak'ın İdil ilçesinde öğrenci servisi kamyonla çarpıştı. 1 kişi olay yerinde hayatını kaybederken yaralılara en yakın hastanelere sevk edildi.

 

ŞIRNAK'TA FECİ KAZA


Alınan bilgiye göre, Ortaköy ve Aşağı Yavşan köylerinden İdil'e  öğrenci taşıyan Kemal Büyükkaya yönetimindeki 73 DU 302 plakalı minibüs, tali  yoldan Cizre-Nusaybin karayoluna çıkan Zeki Sabır idaresindeki 73 AF 592 plakalı  kamyonla çarpıştı. Kazada, minibüs sürücüsü Büyükkaya ile Abdulcabbar Vesek (25) ve  Şerife Genç ile öğrenciler Nurhan Ertaş, Nadile Akay, Mervan Budak, Melek  Büyükkaya, Remziye ve Gurbet Ergen, Nevzat, Dilan ve Sadiye Genç, Vesile Şığva,  Nesrin Uysal, Yasemin ve Mehmet Nezir Özkan yaralandı. 

1 ÖLÜ 15 YARALI
 
Yaralılar, yoldan geçen araçlarla Cizre Devlet Hastanesine kaldırıldı.  Durumu ağır olan Vesek, müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Kazanın ardından İdil İlçe Milli eğitim Müdürü Mehmet Şirin Arslan  hastaneye gelerek, öğrencilerin sağlık durumu hakkında bilgi aldı.