İçişşleri Bakanlığı 16 Mart tarihinde sinema salonları tiyatrolar konser alanları internet kafeler geçici süreyle faaliyetlerini ara verdiler.  Kapatılan işleri hangileri olmuştu? İçişleri Bakanlığının 81 il geneline gönderdiği genelgeleri kapsamında bilim kurulu ve Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan değerlendirme sonucuna göre Umuma açık olarak eğlence merkezi olarak faaliyet sürdüren işletmeler, gösteri merkezleri, sinemalar, tiyatrolar, konser salonları, gazinolar, biraneler, kıraathaneler, kafeteryalar, kır bahçeleri, nargile kafeleri, internet salonları, oyun salonları, çocuk oyun alanları, çay bahçeleri, yüzme salonları, hamamlar, , lunaparklar, internet kafeler hastanın bulaşık bulaşma riskini arttıracağından ondan dolayı kapatıldı.

NORMALLEŞME TAKVİMİ;

11  mart tarihinde normalleşme takvimi kapsamında berber ve Güzellik Salonları alışveriş merkezleri vatandaşların belirli kuralları uymaları halinde işletmelerine kaldığı yerden devam edecektir.  özellikle hava sıcaklıklarının hissedilir derecede artış göstermesi evde kalmayı zorlaştırır duruma geldi. Sağlık Bakanlığı yetkilileri ne koronavirüs bulaş riskinin artmasına yönelik olarak sokağa çıkmama kısıtlamalarına uymak durumunda olan vatandaşlar normalleşme takvimi işletilerek bir an önce bu yerlerin açılmasını beklemekteler.  Sağlık Bakanı Fahrettin koca Bu konuda bir açıklama yaptı.

SİNEMA VE KAFELER NE ZAMAN AÇILACAK?

Bakan Koca yaptığı açıklamada sadece kendi başımıza aldığımız kararla değil, sektör temsilcilerinin de bu noktadaki beklentilerini daha nasıl sağlıklı bir boyutta şekillendirebiliriz diye bakıldı. Bununla ilgili rehberlerde hazırlandı ve hazırlanmaya devam ediyor. Yani açılma takvimlerine göre önceden rehberler hazırlanmış oluyor. Restoranlarla ilgili hazırlık yapılmış olduğu rehber Hazırlandı. Turizm ile ilgili restoranların otellerdeki restoranların uyması gereken kurallar ve nasıl açılması gerektiği ile ilgili de rehber hazırlanarak yayınlandı. Bayramdan önce açılması düşünmüyor. Bayramdan sonraki süreçte salgının seyrine göre dinamik bir yaklaşımla alınacak kararlar bakanlar kurulunda gündeme gelmiş olur denildi.